Werkwijze

Aanmelding

U kunt zich uitsluitend aanmelden via het aanmeldformulier.

 

Bij een vermoeden van een Post Traumatische Stress Stoornis, adviseer ik u om eerst de PTSS-Zelftest in te vullen.

 

Zorgt u er alstublieft voor dat de verwijsbrief van uw verwijzer voorafgaand het intakegesprek bij de praktijk is aangeleverd?!

Lees verder

Behandeling

De behandeling richt zich in de eerste plaats op het aangaan en verwerken van traumatische herinneringen. Daarna(ast) richt de behandeling zich op het weer durven aangaan van voor u relevante prikkels en situaties die u associeert met de traumatische ervaringen. Doel hiervan is dat u weer vertrouwen in uzelf en uw omgeving krijgt, waardoor uw bewegingsvrijheid weer kan toenemen en normaliseren.

Lees verder

Intake

Nadat u zich heeft aangemeld, vindt er eerst een telefonische kennismaking plaats, waarin tevens samen met u bekeken wordt of u bij Praktijk `De Reiziger' op het juiste adres bent.

De intake wordt op een gestructureerde wijze vormgegeven met gebruikmaking van wetenschappelijk goed onderzochte instrumenten.

Lees verder

Afsluiting

Aan het einde van de behandeling (uiterlijk in het negende behandelgesprek) worden de eindmeting en het behandelplan alsmede het verloop van de behandeling met u geëvalueerd. Wanneer de behandeling naar volle tevredenheid is verlopen, wordt het behandeltraject afgesloten. Indien er nog sprake is van klachten die te maken hebben met de traumatische ervaringen waarvoor u zich heeft gemeld wordt in overleg met u bekeken op welke wijze en waar de behandeling vervolgd dient te worden.

Lees verder