top of page
IMG_20211121_121833.jpg

Werkwijze

IMG_20200806_150015_edited.jpg

Aanmelding

U kunt zich uitsluitend aanmelden via het aanmeldformulier.

 

Bij een vermoeden van een Post Traumatische Stress Stoornis, adviseer ik u om eerst de PTSS-Zelftest in te vullen.

 

Zorgt u er alstublieft voor dat de verwijsbrief van uw verwijzer voorafgaand het intakegesprek bij de praktijk is aangeleverd?!

Lees verder

Together%20at%20the%20Top_edited.png

Behandeling

De behandeling richt zich in de eerste plaats op het aangaan en verwerken van traumatische herinneringen. Daarna(ast) richt de behandeling zich op het weer durven aangaan van voor u relevante prikkels en situaties die u associeert met de traumatische ervaringen. Doel hiervan is dat u weer vertrouwen in uzelf en uw omgeving krijgt, waardoor uw bewegingsvrijheid weer kan toenemen en normaliseren.

Lees verder

IMG_20200723_125436_1_edited.jpg

Intake

Nadat u zich heeft aangemeld, vindt er eerst een telefonische kennismaking plaats, waarin tevens samen met u bekeken wordt of u bij Praktijk `De Reiziger' op het juiste adres bent.

De intake wordt op een gestructureerde wijze vormgegeven met gebruikmaking van wetenschappelijk goed onderzochte instrumenten.

Lees verder

IMG_20200502_112624.jpg

Afsluiting

Aan het einde van de behandeling (uiterlijk in het negende behandelgesprek) worden de eindmeting en het behandelplan alsmede het verloop van de behandeling met u geëvalueerd. Wanneer de behandeling naar volle tevredenheid is verlopen, wordt het behandeltraject afgesloten. Indien er nog sprake is van klachten die te maken hebben met de traumatische ervaringen waarvoor u zich heeft gemeld wordt in overleg met u bekeken op welke wijze en waar de behandeling vervolgd dient te worden.

Lees verder

bottom of page