• Contactformulier

  naam 
  e-mail adres 
  onderwerp 
  bericht 
    e-mail een kopie van dit bericht naar uzelf
      
Afdrukken

Over de praktijk

De naam `De Reiziger’ heeft betrekking op u! Ieder mens krijgt vroeg of laat met problemen te maken in het leven die meer vragen dan hij of zij alleen op kan lossen. Meestal is het dan voldoende om de hulp van andere (belangrijke) mensen in te roepen. Soms is meer nodig.

U meldt zich aan omdat u klachten heeft ontwikkeld. Het kan zijn dat de omstandigheden in uw leven zijn veranderd. Mogelijk zijn de manieren waarop u normaal gesproken moeilijkheden het hoofd biedt niet (meer) voldoende toereikend.

De doelstelling van Praktijk `De Reiziger’ is om, samen met u, te onderzoeken wat u kunt doen om uw `reis’ te vervolgen. Soms betekent dit dat uw klachten de focus van behandeling zijn, bijvoorbeeld wanneer u een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt en de klachten niet minder worden. Soms blijkt het mogelijk iets aan de omstandigheden te doen. Het kan ook zijn dat we uw `gewoonte’ om problemen het hoofd te bieden kritisch moeten bekijken en deze zo nodig aan moeten proberen te passen.

Mijn naam is Tom van der Lee (1974). Ik ben geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog (BIG). Daarnaast ben ik geregistreerd als cognitief gedragstherapeut en supervisor (VGCt) en als EMDR-Practitioner Europe (VEN).

Daarnaast werkt de praktijk samen met het Instituut voor Psychotrauma (IVP) te Diemen en Psychotrauma Expertise Centrum (PSYTREC) te Bilthoven.

Van 2006 tot en met 2014 was ik werkzaam voor een grote GGZ-instelling. Daarvoor heb ik gedurende een aantal jaren in de militaire GGZ gewerkt, waarin ik vertrouwd ben geraakt met de behandeling van getraumatiseerde militairen en veteranen. Verder heb ik gewerkt in de verslavingszorg en voor een bedrijf dat zich richt op coaching van mensen die (langdurig) waren uitgevallen voor werk en voor een aantal instellingen voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problemen.

Ik heb zelf een grote reis gemaakt waarin ik tal van situaties ben tegengekomen die zich niet lieten verenigen met mijn gebruikelijke houding tegenover nieuwe uitdagingen. Mijn inspiratie voor dit werk put ik dan ook voor een gedeelte uit de passie voor het reizen.